Engle til Jul

Engle som julepynt.

Her daler englene ned i årets julepynt. Er der plads til engle hjemme hos dig?

Vi har engle i den antikke stil og nordiske engle. De lidt mere moderne engle med boafjer og dingleben kan også være hyggelige at hænge op inde på pigeværelset. Vores flotte engle fra Harvesttime er fyrfadsstager, hvor hver engels ansikt er unikt.

Englene kan bo på borde, hylder og i vindueskarme i hele december måned.

Englen symboliserer lys, godhed og måske lidt magi, hvilket alt sammen er ting, man kan have brug for i fortællingen om den moderne jul.

preload spinner

Engel kommer af det græske ord angelos, som betyder sendebud. Det er en udbredt forestilling i mange religioner, at overjordiske væsener fungerer som budbringere fra guderne til menneskene, og at sådanne væsener optræder som særlige skytsånder eller hjælpere for mennesker.

I dag er det oftest en stjerne, der pryder toppen af juletræet, den refererer selvfølgelig til Betlehemsstjernen, der ledte de tre vise mænd til Jesusbarnet. Men i starten var det typisk en engel, der tronede øverst. Siden kom storke og nisser også til. Hæng de små engler og feer på juletræet for at bløde det lidt feminint op.

Et smukt citat om beskrivelsen af engle er;

Har du nogensinde mærket en engels åndedrag i den stille vind? En tåre i regnen? Hørt en hvisken i bladenes raslen? Eller blevet kysset af et ensomt snefnug? Naturen er en engels yndlings gemmested.
Forfatter Carrie Latet