Julekugler

Glaskugler gammeldags og retro julepynt.

 

Julekugler som i gamle dage og trendy retro Hoptimist julekugler.

Her hos Nørgaard Bolignyt & Vintage har vi igen i år få et bredt udvalg af julekugler for enhver smag og både i den gamle julestil til den mere trendet nordisk retro stil fra Hoptimist.

I vores nye kollektion præsenterer vi et væld af funklende vintage julekugler i smukke farver og med fine detaljer.

En favorit denne jul er vores vintage glaskugler med facetteret reflektor, som får træet til at glimte ekstra meget, når de smukt reflekterer lysene på træet.

Glaskugler på juletræet har altid været en klassisk julepynt og derfor skal kuglerne også være med i vore juleunivers. Vi har julekugler i farverne røde, grønne, lilla, pink, guld, sorte, hvide, rosa, røde/hvide og glasklare julekugler med masser af mønstre med guld og sølv glimmer. Julekugler der kan åbnes og lukkes til at pynte med en lille grøn plante eller du lægger pebernødder og julegodter i de røde/hvide julekugler.

De nye ornamentjulekugler er formet som en glasblomst og skinnende røde dråbeformet kugler. Glaskuglerne ornament er et charmerende kunstværk der vil fylde ethvert juletræ med skønhed og hygge til ethvert hjem. "Merry Christmas" med kristtjørn er en klassisk julekugle som er en god gaveidé til julekalendergave eller adventsgaven.

Vi har runde- og ovalformede plisserede papirornamenter til ophæng i de smukkeste nordisk inspirerede farver: chokolade, grøn og fransk grå farvet.

De kommer i flere forskellige former, nogle med en smuk kant af glimmer, og alle med en smart magnetlukning, der gør dem nemme at folde samme og opbevare fladt.

Vi introducerer den nye trend og videreudvikling af Hoptimister der er ornament julekuglen i plast til ophæng på juletræet eller nogle grene i en vase. Kollektionen består af julemanden Santa, et beige eller hvid rensdyr, den hvide snemand, der er skønne at se på så du bliver i julestemning og passer godt ind i din retro boligindretningsstil.

 

preload spinner

LED lyskugler

Vi har også julekugler med indbygget LED lys. De kan hænge i et vindue og lyse om i den mørke vintertid og ikke bare til jul.

 

Julekuglens oprindelige historie

Julekugler også kaldt for glaskugler fordi indtil 1890-erne var kuglerne mundblæst, men efterhånden gik man over til at blæse i forme, som også gav mulighed for flere faconer og figurer. Omkring første verdenskrig fik de tyske varer konkurrence, først af østrigske, senere polske og tjekkiske varer.
Ligesom juletræet stammer det meste af julepynten fra Tyskland. Glaskuglerne symboliserede æbler, der i øvrigt også var en fast tradition på juletræet i mange år. Gerne kandiserede, så de skinnede og kunne holde sig længere.

 

 

 

 

 

 

 

Nørgaard Bolignyt & Vintages kreative tips

En måde at skrive på kuglerne kunne være med en såkaldt relief-liner, som lader dig skrive navne med en slags lim. En anden sjov ting du kan gøre i forlængelse med dette, er at lave julekugler med navn og årstal, og jo mere kreativt du tænker, jo mere spændende kan julekuglerne blive.