Smykker

De nye nikkelfrie smykker er designet ud fra naturens blade. Bladene er blevet forsølvet - forgyldt eller metal sort. Derfor er de i forskellige størrelser og former og unikke.

Sæt bladvedhænget på en kæde eller lædersnor sammen med et par matchende øreringe eller brug bladene som pynt på gaven eller en dekoration - evt. pynt i et fad på gæstebordet.

Opbevaring af dine smykker

Udover at tænke på hvordan du bærer dine smykker og hvordan du rengører dem, så bør du også tænke lidt over hvordan dine smykker bliver opbevaret når du ikke bruger dem. Hvis de ligger i en bunke i en skuffe, så beder du næsten om at de bliver hakkede, ridsede og ødelagte. Det samme gør du hvis du opbevarer smykkerne i direkte sollys som kan skabe misfarvninger.

Alt afhængig af hvor mange smykker du har og hvilken slags smykker du foretrækker, så bør du derfor overveje at købe et smykkeskrin eller et smykkestativ.

preload spinner

Det kan ikke undgåes at dine smykker bliver mærket af tidens tand. Efterhånden som tiden går så vil de fleste eller alle dine smykker oxidere og få en mørkere tone. Nogen synes det ser flot ud, mens andre helst vil have at deres smykker bliver ved med at fremstå som nye.

Foretrækker du at dine smykker bliver ved med at fremstå som nye, så vil du blive glad for at vide at det er ret let at få dine smykker til at blive ved med at se nye ud – og at den rette behandling samtidigt får dem til at holde længere.

Før du begynder at rense dine smykker

Før du begynder at bekymre dig om rensning af smykker og brugen af smykkerens, så er det dog vigtigt at du husker på et par grundlæggende ting omkring brugen af smykker:

  • Du skal undgå at bruge smykker når du er aktiv og dyrker sport, når du bader og når du sover. Alle tre ting slider nemlig unødigt på dine smykker.
  • Du skal også undgå at dine smykker kommer i kontakt med kemikalier, make-up, creme og parfume. Igen er det ting der kan skade dine smykker og fx. misfarve dem.
  • Hvis du virkelig går op i det, så bør du også tage dine ringe og armbånd af når du vasker hænder. Grunden til det er at sæberester let kan sætte sig fast i dine smykker.
  • Endelig skal du undgå at dine smykker får slag og stød. Det gælder især for smykker af glas, porcelæn og visse sten, men selv smykker af guld, sølv og andre metaller kan blive hakkede og ridsede af slag og stød.

Sæbeopløsninger og smykkerens

Alt efter hvor meget du bruger dine smykker, så skal du rense dem i ny og næ for at få dem til at blive ved med at se nye ud. Alt efter hvilke materialer dine smykker er lavet af, så kan du gøre det med en sæbeopløsning eller en decideret smykkerens.

Det virker ofte lettest at bruge smykkerens, men du skal være opmærksom på at flere smykkebutikker anbefaler at du holder dig til sæbeopløsningen. Grunden til det er at smykkerens kan skade dine smykker og rense overfladen af!

Det er super vigtigt at du husker på at forskellige materialer kræver forskellig rensning, samt at der findes forskellige slags smykkerens til forskellige materialer (du kan ødelægge dine smykker hvis du bruger den forkerte smykkerens). Det er også super vigtigt at du husker på at forgyldning ikke er det samme som massivt guld, samt at forsølvning ikke er det samme som massivt sølv.

Når du skrubber dine smykker, så skal du iøvrigt passe på ikke at gøre det for hårdt. Skrubber du for hårdt så kan du nemlig komme til at skade dine smykker.