Kunst Lykketrolde Fundraiser

Hos Nørgaard Bolignyt & Vintage fylder det sociale ansvar i hverdagen, når danske designikoner sendes ud til vore kunder i hele landet eller langes over disken i vores butikslager. Især den velkendte Gjøl-trold, som er en gammel kending i helt nye klæder, er et godt valg, når der skal købes en gave, der giver mening. Hver gang der sælges en Kunst Lykketrold doneres der nemlig enten 20, 30 eller 50 kr. direkte til Kræftens Bekæmpelse.

 

De sidste tre år er der arbejdet på at gøre den charmerende Gjøl-trold til en vigtig bidragsyder i kampen mod kræft. Missionen har fået masser af støtte og opbakning fra en række danske kunstnere, designere og kendisser, som velvilligt har kastet sig ind i kampen mod kræften ved at forvandle den charmerende Gjøl-trold til sjove, kreative og dekorative fantasifigurer.

 

Vi meget stolte af, at vi og vores kunder kan hjælpe med at samle ind til Kræftens Bekæmpelse. Det giver meget mening, når mennesker på den måde kan gå sammen om at hjælpe dem, som har brug for det. Og med mere end 20 forskellige Lykketrolde er der rigeligt at vælge imellem. 

Nogle af de nye trolde er blandt andet også lavet i samarbejde med forskellige kendisser. Claus Holm, tv-kok, og Christian Bitz, ernæringsekspert, har begge været dybt involveret i processen med at skabe deres egen trold.

TV-kokken Claus Holm har i samarbejde med vores leverandør BySommer og deres tegnere arbejdet på at lave en trold i hans eget billede. Trolden står iført et forklæde med Holm-logoet, hvor den holder en kniv og gaffel i hver sin hånd. Derudover, har trolden den velkendte sixpence-hat på, som Claus Holm også bærer, samt briller.

Claus Holm-trolden og jægertrolden suppleret af to livagtige trolde bag dem!

Claus Holm-trolden og de andre trolde kan købes i miniature-udgaver.

Når du køber en af de små miniature trolde på vores webshop, går et fast beløb til organisationen, Kræftens Bekæmpelse.

Den originale skaber af trolden, Thomas Dam, døde selv af kræft i 1989, og det er derfor ikke tilfældigt, det er Kræftens Bekæmpelse, man har valgt at samarbejde med vores leverandør bySommer.

”Det er et fast beløb. Det er ikke procenter af et eller andet tilfældigt beløb. Det skal være så gennemskueligt gennem hele forløbet.

Der er tre forskellige størrelser. Der går enten 20 kr. for den lille, 30 kr. for den mellemste eller 50 kr. for den største af miniature-udgaverne.

 

 


Charmetrolde i kamp mod kræft. Kunstnere, kendisser og folkekære lykketrolde i ny kreativ kampagne for at indsamle penge til Kræftens Bekæmpelse

En lille folkekær lykketrold er nu det kreative omdrejningspunkt i en ny landsdækkende kampagne for at indsamle penge til Kræftens Bekæmpelse. En lang række af populære danske kunstnere, designere og kendisser har nemlig haft til opgave at forvandle den charmerende og verdensberømte Gjøl-trold til sjove og dekorative fantasifigurer.

Resultaterne heraf kan nu købes over hele landet, og for hver solgt figur, går der et fast støttebeløb direkte og ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse. Projektet hedder Lykketrold Fundraiser og skal ses i lyset af, at det over er 100 år siden, at Gjøl-troldens skaber, Thomas Dam, blev født i Gjøl i Nordjylland, og det er 80 år siden, at han skar den første Gjøl-trold ud i træ.

Thomas Dam døde selv af kræft i 1989, og hans efterkommere/ hans famile ønsker nu at støtte forskningen i kræft og at hjælpe ramte familier. Dam-familien har derfor indgået en aftale med firmaet ”bySommer” i Nørresundby om at gennemføre dette støtteprojekt, hvor man inviterer udvalgte markante personligheder til at skabe nye kreative udtryk af Gjøltrolden - uden at ændre det karakteristiske udseende Thomas Dam i sin tid gav Gjøl-trolden.

På nuværende tidspunkt er det muligt at købe op til 21 forskellige figurer. I det første sortiment fås tv-kokken Claus Holm (nu med hår) som ”Bum-trold”. Jason Watt har skabt en racertrold i Steve McQueen-stil.

Idefa Gruppen har fået lavet en HC Andersen-trold, der hedder ”Once upon a time”.

Pixel TV har skabt en Gamer-trold. ”Nissemoder”. Etly Klarborg er moder til ”Bette-trold”. Kunstneren Ruth Foster Crone står bag den Afrika-inspirerede ”Onyx Flame”, og endelig har designeren Rikke Axelsen lavet den rejselystne ”Travis The Traveller”. Figurerne fås i op til tre størrelser. Heraf vil mellem 20 og 50 kroner - afhængig af størrelsen - gå direkte til Kræftens Bekæmpelse.

Vi opbygger vores lager løbende og du kan altid kontakte os med forespørgsel på trolde, vi ikke på nuværende tidspunkt har på lager, så vi kan skaffe dem hjem.

De kan købes her på webshoppen og i vores butikslager Nørgaard Bolignyt & Vintage. Originalerne til figurerne er helt op til 1,40 meter høje, og de blev solgt på en stor auktion i foråret 2017, hvor alle pengene ubeskåret gik til Kræftens Bekæmpelse.